close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Борисов: Това е, няма го Алексей да направи сглобката
©
10:15 / 04.07.2024
904
"Моята работа беше да победя на изборите, не ялово, а с 11% отгоре. Когато няма политическа класа, а малките искат да управляват големите...., каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

"Комбинацията на имената "Борисов и Пеевски" вчера рухна. След мощните репортажи за "Величие", дни наред, някои ги плашели да гласували - всичко рухна вчера. Показаха всички лицата. Показаха си лидера на новата сглобка - Костадин Костадинов. Кирил Петков и Николай Денков гледаха как Костадинов се разпорежда. Новият Пеевски в парламента е Костадин Костадинов."

"Няма да подкрепя втория мандат. Този път щеше има правителство на ГЕРБ-СДС - дължим го на избирателите ни, които ни поставиха много пред другите. Няма да участваме повече в преговори. Още вчера стана ясно, че отиваме на изборите."

"Те си мислеха, че на ГЕРБ много му се управлява. Не, ние бяхме много отговорни."

"На колегата Дацов, който често идва при мен в централата, и често си мени позицията, му препоръчвам да прочете английската преса. А не избирателно да си подбирате и дори да не се прикривате с пристрастията си и упреците към народа, че не е избрал ПП-ДБ. Ами не ги избра!", подчерта Борисов.

"За радост много по-рано отпреди да тръгнат тези процеси в ДПС, аз казах, че няма да подкрепя втория мандат", припомни той.

"Нямаше от другата страна един Борисов, какъвто бях аз. Няма го за съжаление и човекът, който направи сглобката – Алексей. Той направи в манастира сглобката. Кога съм го крил това?", посочи Борисов.

"Искам да си излея и аз душата. И аз да направя необходимите внушения. Искам да го направя. Кирил Петков и Делян Пеевски бяха ежедневно заедно. Христо Иванов и Пеевски бяха ежедневно заедно. Генерал Атанасов и Пеевски бяха жедневно заедно. Петков и Пеевски сутрин бяха в моя кабинет, а следобед в кабинета на Пеевски. Няма да ви позволя да връзвате две имена, само за да ви оживеят плакатите и билбордовете."

"Когато говорите за яловост, ме жегна. Този кабинет се наричаше Габриел-Денков. С водещата роля на депутатите от ГЕРБ-СДС. Защо се правим, че сме забравили това и едва ли не майсторлъкът на колегата Денков е направил правителство. Не, майсторлъкът на друг човек е направил правителство“, подчерта той.

"Няма да участваме повече в преговорите“, категоричен беше Борисов.

"Те си мислеха, че на ГЕРБ много му се управлява. Не, ние просто бяхме отговорни. Дори големия компромис да направя сглобката, го направих в името на държавата. Големият компромис да не се предлагам аз за премиер. И да им отговоря – правителство на ГЕРБ ще има, когато аз съм кандидат за премиер. Ако ме разбирате. На шега го казвам“, посочи Борисов.

"Още вчера стана ясно, че отиваме на избори“, заяви той и категорично отговори с "не"на въпроса дали би отишъл на разговори с ПП-ДБ, ако вторият мандат отиде при тях след изключване на повече депутати от ДПС.

Според Борисов много от избирателите на ГЕРБ са мислели, че партията ще спечели изборите много лесно, и не са отишли да гласуват, а са си почивали. След това му признали, че социологията им е посочила, че партията категорично ще победи.

Попитан дали има опасност за националната сигурност заради случващото се в ДПС, той отговори: "Докато е ГЕРБ, докато има в нея толкова български мюсюлмани, няма никаква опасност. Това са си вътрешнопартийни неща на една българска партия, които са сполетели почти всички други. Дори в ГЕРБ преди години, за което не знам дали съм бил прав – най-силният човек в партията ни напусна“.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.