close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Пеевски: Асен Василев искаше да е премиер, Хр. Иванов - президент
©
14:45 / 21.05.2024
1042
"Нещата са чудовищни. Такова нещо у нас не се е случвало, в Европа също не знам да е имало. Чудовищно нещо е това, скандали след скандали. Тези хора – ПП-ДБ – са обраснали с кешове, влачения, пудели. Зловеща работа", коментира Делян Пеевски записа за "кеш у президента“, изтекъл в интернет пространството. 

"Подкрепили сме България да има редовно правителство, за което и не съжалявам. Но никога не сме знаели какво правят тези хора. Българските хора видяха къде са им парите – те са влачени от контрабанди, складирани, пудели са носели кешове на Бойко Рашков“, коментира Пеевски и разкри потресаващи факти за амбициите на лидерите на ПП и на ДБ за овладяване на първите властови постове в държавата..

На въпрос има ли амбиции за премиерския пост, Пеевски обяви: "В присъствието на г-н Цонев Асен Василев лично ме е молел да го подкрепим да е вицепремиер, да не е просто министър. Съкровената му мечта бе да стане премиер след Мария Габриел. Предлагаше да имаме и ние от ДПС министри, дори вицепремиер. Всичко това му е отказано.“

"Мечтите им са само за власт. Аз не желаех да общувам с Христо Иванов, той е просто прокси, г-н Цонев ми го натресе. Христо Иванов каза, че иска да бъде президент, имал нужда от подкрепата на ДПС.

"Важно е да ликвидирам ПП, да стана единствен лидер на дясното, след това и да стана президент“, били думите на Христо Иванов, поясни Пеевски.

Предложи ми (Христо Иванов) след това аз да стана премиер. Важната цел на Иванов е да пенсионира Борисов“, допълни лидерът на ДПС.

По думите на Пеевски разговорът се е състоял по време на 9-месечното управление на "сглобката“. "Тази оферта не е била веднъж. Аз я споделих на Борисов.

Ако той  (Борисов) някога с тези "пуделчета“ смята да управлява и те му драскат по вратата в Банкя, да знае, че те му носят зестра – много каруци с кеш“, каза още Пеевски.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.