close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Стрелбата срещу Тръмп вдига шавсовете му за победа
©
12:56 / 14.07.2024
830
Доналд Тръмп беше прострелян в ухото по време на предизборен митинг в Пенсилвания в събота, което според властите се третира като опит за убийство. От кампанията на Тръмп съобщиха, че той е добре след инцидента.

След колебливото представяне срещу Тръмп в президентския дебат на 26 юни, президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващи съмнения от донори, поддръжници и колеги демократи за способността му да победи Тръмп и да се справи с изискванията на президентския пост, предаде Ройтерс, цитиран от "Дневник".

Имиграцията и икономиката са основните въпроси за гласоподавателите в САЩ и според проучванията на Reuters/Ipsos те виждат Тръмп като по-добрия кандидат за икономиката, въпреки че Белият дом на Байдън се стреми да се възползва от стабилната икономика със забавяне на инфлацията и ниска безработица.

При Тръмп пазарните анализатори очакват по-активна търговска политика, по-малко регулации и по-разхлабени регулации, свързани с изменението на климата.

Инвеститорите също така очакват удължаване на облекченията на корпоративните и личните данъци, които изтичат през следващата година, а това подхранва опасенията относно нарастващите бюджетни дефицити при Тръмп.

Тръмп каза в интервю през февруари, че няма да назначи отново председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, чийто втори четиригодишен мандат като председател ще изтече през 2026 г.

Доходността на дългосрочните 10-годишни съкровищни облигации е повиши заедно с шансовете за второ управление на Тръмп.

Ето първи реакции на инвеститорите на новината:

Ник Туидейл, главен анализатор на пазарите в ATFX Global, Сидни:

"Мисля, че това вероятно увеличава шансовете му и вероятно ще видим сутринта някои потоци от инвестиции, търсещи убежища" [от сътресенията].

Рон Рен Го, портфейлен мениджър в Estspring Rnvestment, Сингапур:

"Стрелбата вероятно ще засили подкрепата за Тръмп и само допълнително ще засили положителния импулс, на който се радва след президентския дебат преди две седмици. Пазарната реакция към президентството на Тръмп се характеризира с по-силен щатски долар и изостряне на кривата на цените на държавните ценни книжа на САЩ, така че можем да наблюдаваме част от това през следващата седмица, ако се оцени, че шансовете му за избори са се подобрили допълнително след този инцидент."

Ник Ферес, главен инвестиционен директор във Vantagе Point Asset Management, Сингапур:

"Доколкото си спомням, популярността на Роналд Рейгън се изкачи с 22 пункта в допитванията след опита за убийството му [през 1981 г.]. Изборите вероятно ще бъдат съкрушителна победа [за Тръмп]. Това вероятно намалява несигурността.

Тръмп винаги е бил повече "пропазарен" - ключовият въпрос за бъдещето е дали фискалната политика остава безотговорно разхлабена и отражението, което може да има за (подновената) инфлация и в каква посока ще се движат лихвените проценти."

Хемант Мишр, главен инвестиционен служител в S Cube Capital, Сингапур:

"Мисля, че това ще предизвика шокираща реакция на пазара, който беше в състояние на напрежение от изборите в САЩ. Виждам увеличените шансове на Тръмп да подсилят търговията през следващите няколко месеца до ноември, освен ако демократите не измислят наистина надеждна алтернатива.

Това просто значително подобрява шансовете в негова полза и ще доведе до по-стръмна криват за САЩ през следващите няколко месеца. (Аз) бих заложил на висок растеж, високи залози за инфлация, положителни новини за финансовия и енергийния сектор и отрицателни за азиатските валути."
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.