close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
С кого ще управлява ГЕРБ, господин Борисов?
©
14:28 / 29.08.2024
1006
Българските политици шмекеруват, когато ги питаш какво ще правят след изборите. Стандартният отговор е: "Да видим резултатите". След резултатите започват втръсналите вече преговори, които продължават четвърта година. И те си мислят, че така са честни и отговорни към избирателите, които са лъгали преди изборите с "да видим резултатите“.

Не, не са нито честни, нито отговорни. Днес Бойко Борисов каза пред кметове, областни управители и структури на партията, че ГЕРБ разработва нова програма за развитие на областните градове и най-малките населени места. Много хубаво, но не казва кои ще бъдат партньорите за изпълнението на тази програма.

"Трябва да постигнем добър резултат“, навива избирателите Борисов. И ще слушаме това още два месеца. Колко да е добър този резултат – победа с пет, шест, седем процента пред втория. И после изтъркания филм – ако сте отговорни, трябва да ни подкрепите или отиваме на избори.

Очевидно пак ще отидем на избори. Защото преди тях говорим какви страхотни идеи имаме и какво ще направим, а после се оказва, че няма с кого – нито да си говорим, нито да правим.

Виждаме резултатите – ГЕРБ печели, вероятно пак ще бие. И след всяка победа Борисов е по-тъжен и по-разочарован. Бие и предложи правителство, което събра 98 гласа.

"Моята работа беше да победя на изборите . И победих – с 11 процента разлика“, обясни Борисов след последните избори. И правителството му обречено.

Самотният неразбран победител – това вече е банална история.

С кого ще правим правителство, господин Борисов, след поредната ни победа? Това трябва да го питат тези кметове, областни управители и партийни комисари, а и всички избиратели на ГЕРБ, пред които Борисов представи нова програма за управление. Ако това не е ясно, да си закачат на пирона програмата и да чакат победа с 50 процента.

Коалициите се коват предизборно – има два месеца. Вместо това се коват още избори. Едни се интересуват от министъра на вътрешните работи, други са на посещение в Москва, а третите и четвъртите ще се съдят до дупка. Перфектни условия за още едни избори - докато си гледаме резултатите.


Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.