close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Може ли спирането на помощта за Украйна да доведе до ядрена война?
©
20:39 / 21.07.2024
896
Може ли войната в Украйна да стане ядрена?

Путин и скъпо платеният му адвокат (който за четири години го представляваше в президентството), често заплашват, че Русия ще посегне към ядрения бутон ако т.н. "специална военна операция" не постигне своите цели. Не може да изключим подобен развой на събитията, но той не е много вероятен. Защото победа за Украйна не е особено поражение за Русия. Да, тя ще трябва да се откаже от фантазиите да бъде полюс в глобалния баланс на силите, но реално няма да изгуби и сантиметър от своите граници от 1991 г., а в дългосрочен план може да постигне сътрудничество с ЕС и НАТО за запазването на своите източни граници., пише Николай Василев.

Фпасността от ядрена война идва от 

перспективата Украйна да почувства, че губи войната

Защото това, което Русия планира за Украйна е това, което виждаме да се реализира в Грузия. Страната губи части от своите територии и трябва да се откаже от своя суверенитет. Да трябва да съобразява политиката си с "чувствителностите“ на Москва и да жертва своето европейско бъдеще. Закони като този за "чуждите агенти" са логичната следваща стъпка. За огромен брой украинци това е непоносимо бъдеще.

Всички знаем, че през 90-те Украйна, след огромен западен натиск, предаде своите ядрени оръжия на Русия. Но ядрените оръжия са преди всичко know how. Едва ли има съмнение, че Украйна знае как да произведе ядрени оръжия и вероятно има ресурсите да ги произведе в рамките на няколко месеца! 

Днес тя не би си и помислила за подобен ход, защото веднага ще изгуби симпатиите на Европа и Америка. Но ако помощта от тях секне, дали няма да посегне към този отчаян ход?

Нашите "миротворци" като Радев, Нинова, Костадинов ни внушават, че спирането на помощта за Украйна ще доведе до мир. Подобен ход обаче всъщност може да ни приближи до ядрена война!
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.