close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
ИТН – като пуяк, който иска да лети.И тъй нататък
©
12:23 / 24.06.2024
973
Шумът около партията на Слави Трифонов съвсем замъглява реалната представа за следизборната обстановка у нас  Поласкани от вниманието, че могат да бъдат някакъв пръст в парламента, хората на Дългия, а и той самият,си въобразиха, че могат да диктуват събитията на политическата сцена. Това е абсурдно и дълбоко невярно, но имат право на своите пет минути слава.

Очевидно е, че ИТН не иска да е "златен пръст“, а по-скоро среден. Но и ролята на този среден пръст е печално известна. ИТН спечели парламентарни избори и представи един списък с правителство, който отиде в коша за боклук, а после прецака тройната коалиция с ПП-ДБ и БСП.

Арогантното поведение от парламентарната трибуна, а и по телевизиите, на хората на Дългия издава колко непремерено количество силикон са вкарали в самочувствието си, което за пореден път се изражда в наглост.

Отсреща са опитните играчи от ГЕРБ и ДПС, а и ПП-ДБ, на които ИТН се опитва да преподава политически науки. И дори се надява, че с третия мандат и 16 депутати може да направи експертно правителство, подкрепено от всички в парламентарната зала. И ако няма подкрепа – отиваме на избори.

Не, отиваме на избори, защото опитните играчи смятат, че те са по-приемлив изход, отколкото подкрепа на ИТН за правителство с първия мандат. Не е ли ясно?

ИТН все повече прилича на онзи пуяк, който искал да лети. Той помолил бика да хапне от неговите фекалии за сила.  Хапнал и се добрал до първия клон на дървото. Хапнал  още и стигнал втория. Така кацнал на самия връх. Видял го фермерът: Какво правиш там, твойта мама. И го гръмнал.

Ако се потвърди неофициалната информация, че хората на Трифонов са поискали три министерства, за да подкрепят правителство с първия мандат – финансовото, на енергетиката и на регионалното развитие, то фермерът вече е заредил пушката, а може и да е гръмнал. Остава да чуем и признанието от чии фекалии набира въображаемата си сила ИТН, за да има подобни претенции. И да стане ясно, че пуякът си е пуяк. И тъй нататък.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.