close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Експерт: Управлението на Доган сякаш е приключило
©
11:03 / 29.08.2024
884
"Пеевски в буквалния смисъл е разцепил ДПС на две фракции. "Човекът по сандали" трудно може да се каже, че взима адекватни решения". Така пиар експертът Диана Дамянова коментира в ефира на телевизия Евронюз случващото се в Движението и решението на ДПС-Доган да изключи Делян Пеевски и още седем негови приближени от редиците си.

Според устава на Движението заседание на ЦОБ просто не се е случило, категорична е тя. Затова, според Дамянова, "битката в ДПС отива в съда и ако те не намерят здрав разум и да се споразумеят как да използват марката "ДПС", то се очакват още дълги съдебни битки". Според нея на предстоящия парламентарен вот през октомври ДПС ще е в невъзможност "да се яви в цялост на изборите".

"Много пъти съм казвала, че един от малките острови на стабилност беше ДПС, явно сме стигнали до стадия, че всичко трябва да се разруши, за да започне от начало", посочи Дамянова.

"Моето предвиждане е, че ще има две структури, свързани с ДПС, в следващия парламент и по-голяма ще бъде тази, оглавявана от Делян Пеевски", допълни тя.

Етапът на управлението на Доган сякаш е приключило, анализира тя. Според нея Пеевски се е вкопал много стабилно в ДПС и не може просто да бъде махнат от Доган.

Не може да се каже дали президентът е нарушил конституцията, тъй като поправките й бяха толкова некадърно направени, че този въпрос не е ясен, смята тя. Според пиар експерта Радев се намира в сложна ситуация, защото едва ли, ако излезе от президентството, това ще се хареса на хората. По-скоро ще има санкция от българския народ за това, че си напуска длъжността, каза Дамянова.

"Виждам я кампанията - Борисов ще бъде благороден и ще гледа в бъдещето, ПП-ДБ ще продължават да хленчат, ИТН ще се държи като балансьор в следващия парламент, в БСП има процеси и не знам колко ще бъдат адекватни тези 20 обединения, "Възраждане" е извън коментара", анализира Диана Дамянова.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.