close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Доган се провали с ЦОБ, Пеевски печели
©
12:30 / 22.08.2024
968
"Вероятно има интереси за пълен контрол над вътрешното министерство, затова Калин Стоянов е важен за ДПС. Не мисля, че в електорално изражение, независимо от войната в ДПС, проект на Пеевски може да надделее над Доган, който мое да постигне резултат от над 250 000 гласа. Много трудно резултатът на ДОСТ от 100 000 гласа може да бъде надминат от фракцията на Пеевски", заяви  политологът доц. Милен Любенов.

Според политическия анализатор Георги Харизанов генезисът на цялата политическа ситуация са "нескопосаните" промени в Конституцията. "Причините президентът да не подпише указа можеше да са различни, включително смяната на Гвоздейков. Според мен отказът на Радев не е базиран на формулировката ''честни избори", а има друга причина. Конфликтът президент-Пеевски е много по-сериозно основание за това решение, отколкото влиянието на Калин Стоянов за това изборите да са честни, защото той не е фактор за това. Поради слабостта на останалите партии ДПС ще продължи да има своята тежест", коментира той.

От своя страна дисидентът Петър Бояджиев смята, че Пеевски е далеч от загуба на "войната''.

"Централното оперативно бюро се провали, но това е и провал на Доган. Той, само с това, че не успя да събере кворум, а свика заседание, изгуби няколко хиляди гласоподаватели, никой не обича губещите. За първи път Пеевски каза лоша дума за Доган, засега председателят на ДПС показва, че работи системно, няма спонтанност и шумотевица без нищо. Ще бъде интересен казусът с регистрацията на листите на ДПС за новия вот. Двете фракции може да се явят отделно на изборите, интересно е коя ще вземе повече гласове. Има реална вероятност това да е тази на Пеевски", заяви той. Според него председателят на партията владее положението.  Пеевски кара влака, той няма нужда от излишен сблъсък. Той спокойно напредва като трактор и ще продължи да напрeдва, но той няма нужда от показност". 

Това, което се случва в ДПС, има връзка с геополитическото развитие в Европа, отбеляза Петър Бояджиев. "Пеевски не е наложен, Пеевски е повикан и приет от Доган", напомни Бояджиев за влизането на Делян Пеевски в партията и обясни защо: "Доган не умее да печели пари. Няма този усет. Той още от първия ден търсеше хора, човек, който да трансформира политическото влияние на Доган в пари. Доган обича да харчи пари, но не знае да ги има и да ги управлява. Пеевски дойде точно с тази задача. Доган го взе да трансформира парите, но Пеевски е хитър и по-голямата част от парите той ги контролира". 

Преди месец Бояджиев каза пред БНР: "Излизането наяве на това разцепление и за двете страни се оказа преждевременно. Изненада ги, защото това стана чрез намесата на Рамадан Аталай. Пеевски ще победи."
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.