close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Български изселници: Доган вече го няма, той е история
©
09:47 / 04.07.2024
944
Доган вече го няма. Периодът му приключи. ДПС стана като другите партии". Така Рафет Улутюрк, председател на най-голямата изселническа организация "Бултюрк", коментира пред БНР процесите в Движението за права и свободи. 

"Ахмед Доган управлява ДПС от 35 години с кукли. Поздравявам Пеевски, който каза, че щом Доган го е сложил за председател, вече той ще отговаря". 

Къде е Джевдет Чакъров, попита Рафет Улутюрк. Уж е лидер, но не излезе никъде. Те чакат заповеди от Доган".

Нито една българска партия не се занимава с проблемите на турците по селата, посочи Улутюрк  и обясни, че това е и причината за успеха на ДПС в районите с компактно турско население. 

"ДПС не е етническа партия. Българските партии са етнически. Нито една българска партия не взима турците при себе си. Нито един зам.-председател на партия не е турчин". 

Той посочи, че по селата хората все още са плашени с Възродителния процес. 

"Няма една българска партия да отиде и да каже, че това време е минало". 

Рафет Улутюрк обаче уточни, че и отношението на партийните организации към българските граждани не е много по-различно. "В България проблемът е, че партиите не работят за българските граждани".

"Тази драма в ДПС засенчи драмата по формирането на правителството на г-н Желязков и тя е изключително важна. Преди няколко месеца казах, че предстои да се види дали този експеримент с двама лидери в ДПС ще се окаже успешен. Наблюдаваме края на епохата "Ахмед Доган“, коментира политологът доц. Петър Чолаков. Той посочи, че има ясно противопоставяне между Доган и неговия "син“ Пеевски, като допусна, че не е изключено да се стигне до "отцеубийство“.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.