close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Борисов преди гласуването: Кабинетът няма да мине, летим към нови избори
©
11:30 / 03.07.2024
967
Правителството няма да мине! Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов три часа преди началото на процедурата по гласуване на проекто-кабинета, начело с Росен Желязков.

"Убеден съм, че правителството няма да мине. Ще изтърпим обидите, ще изтърпим всичко, което ще кажат другите. Длъжни сме пред нашите избиратели", каза с видимо съжаление Борисов.

"ГЕРБ категорично победи и ГЕРБ е длъжен да предложи правителство. Времето е за държавници. Листопадите в други партии не ни касаят и се надявам в 13 часа да има държавници. Поехме целия риск и цялата отговорност. Всичко най-добро, което можехме да предложим, сме го предложили. Ние няма да подкрепим втория мандат. Така че другите парламентарни групи си решават какво да правят", подчерта Борисов.

"Не съм разговарял с Пеевски. Разчитам на всички държавници. С всичко това, което виждам в залата, идеологиите вече ги няма. Всичко е възможно само в личен интерес. Ние дори гласуваме против оставки на хора, които са ги подали по собствено желание", каза още председателят на ГЕРБ.

"Не мисля нищо за скандала между Пеевски и Доган. Не ме интересува", уточни той. "Да, разбира се", каза той на въпрос дали смята, че отново летим към нови избори. Третият мандат е "имагинерно нещо", защото президентът си решава на кого да връчи мандата. В 13 часа ще имаме възможност да слушаме внимателно парламентарните групи защо няма да подкрепят кабинет. След това със същите мотиви можем и ние да не ги подкрепим".

"Има време да го обмислят колегите от всички партии, да направят своите заключения и да не тласнем страната към нови, нови и нови избори. Вторачени в краката си, образни казано, като държава… Взимам пример от изказване на президента Радев от Гърция, че в последните години всички инфраструктурни проекти са загубени. В същото време това, с което най-много се гордеехме – диверсификацията, се оказва, че не е вярно. Не само петролът, но и руският газ изцяло, с изключение на този 1 млрд. от Азербайджан, си тече“, посочи Борисов.

"В същото време на 1 януари тази година трябваше да започне да работи терминалът за втечнен газ, в Александруполис, където българската държава е акционер. Изплащаме главница, лихви. Към днешна дата той изобщо не работи. Наводниха му умишлено тръбите. Ако не е умишлено, е от некадърност, за да тече изцяло руски газ. Не виждам в следващите месеци как ще ги поправят. България губи като акционер стотици хиляди на ден“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Според него, единственото печелившо нещо в България е "Балкански поток“.

"Може би не забелязвате странната симбиоза в залата – как в един глас "Възраждане“, ПП-ДБ, действат заедно. Сега като гледам колегите от ПП-ДБ, като гледам страхотните успехи, в кавички, в енергетиката, мисля, че това са доста планирани неща“, подчерта той.

Борисов каза, че не вижда врата към третия мандат. "Ше наблюдавам какво ще се говори в зала. Тези, които ни нападнат, ще разчитат, ако им се получи третият мандат, да ги подкрепим. Аз вече виждам мнозинство между ПП и "Възраждане“, може да стане нещо съвсем различно“, коментира той.

"Днес тези, които вдигнат ръка срещу правителството, ще трябва да ни обяснят какво ново ще ни донесат поредни избори Ние изпълняваме днес нашия ангажимент. Всички наши приятели евроатлантически подкрепят и казват, че това са много добри хора, с които могат да работят много добре. И това е казано и на нашите братски, сестрински и всякакви други партии“, категоричен е Борисов
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.