close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Борисов: Тези от ПП трябва да влязат в затвора
©
14:56 / 21.05.2024
940
"Тези от ПП си говорят как си носят кеша, как ще финансират изборите, как ще купуват избори. Това е простъпка. Те бързо трябва да влязат в затвора", заяви Бойко Борисов  във връзка с изтеклия снощи запис на среща на ПП, където Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Лена Бориславова умуват как да прибират пари кеш за изборите, как да купуват медии и социолози.

В записа се чува телефонен разговор между мъжки глас, който прилича на този на Кирил Петков, и "Пламен" (вероятно Бобоков), когото съпредседателят на партията моли да му препоръча човек, който би могъл да му даде един милион и половина лева за телевизионна реклама. "Може да са официално, може да са неофициално, както му е по-удобно на твоя човек", се чува в записа.

Това и още няколко израза като "ние неофициален кеш имаме", "въпросът е да имаме въобще кеш", "кеш в торби" и колко са важни сумите кеш, които се чуват основно от гласовете, приличащи на Петков и Василев.

"Винаги съм вярвал, че Кирил Петков е честен. От това, което чух , се разбра, че само той не е разбрал, че имат кеш. Звучеше чак миловидно като слушах как са безчинствали през тези 11-12 месеца. И е много интересно как подкрепящите им медии ще интерпретират това, че те реално перат пари и реално купуват гласове", заяви Борисов. 

"Тук си говорят как си носят кеша, как ще финансират изборите, как ще купуват избори. Това е простъпка. Те бързо трябва да влязат в затвора. Жал ми е за вас как ще ги интерпретирате, обърна се Борисов към медиите.

"Незаконни арести, незаконен кеш, незаконни електронни подписи", възмути се Борисов от действията на ПП в последните 11 месеца.

"Като гледах хората на ГЕРБ, които представиха програмата и като слушам тези от ПП-ДБ, е, наистина моите са ярки личности. Това ми дава основание да не подкрепям повече чужди предложения за реформи, които ни доведоха и с Конституцията и с други неща до това, което става в момента", каза  Бойко Борисов при представянето на управленската програма на партията.

"Благодарен съм за срещата, която имахме по-рано днес със синдикатите и работодателите. ГЕРБ продължаваме да вярваме, че една партия, която се явява на избори, трябва да каже на хората какво ще прави и с кой ще го прави. На 9 юни Европа ще стане също различна, хайде не, на 10-11 ще разберем", коментира още Борисов.

"Светът е много сложен. Много е важно дали крайнодесните сили ще доминират. И ние в средата – ЕНП, ще имаме труден избори", добави Борисов. "При нестабилност на ново правителство наесен пак ще отидем на избори, разломът ще е тежък", прогнозира той.

"Не е сложно, можем да се оправим, все още сме на ръба. Да, похарчени са много, грешни пари. Милиарди от плана за възстановяване са изгубени. И как може тези медии да се изкълчат и да кажат, че това е ново и е добро, и е промяна. Как това би могло да бъде простено. Абсурд", отсече Борисов.

"Да, старомодни сме, но искаме да кажем на българите, че има мисъл, която може би ще доведе до по-добър живот. Не е само животът да прибират...", коментира той.

След 9 юни хептен няма да можем да си кажем нищо. Много злоупотребяват. Сега провалиха да има правителство", отсече бившият премиер на България.

Той благодари на колегите си и на медиите, като изтъкна, че не се меси на никого и да напишат това, което им е драго.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.