close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Борисов: Кики, Мики, Гълъб - все едно кой е премиер
©
13:58 / 23.08.2024
809
"Не знам кой ще се съгласи да стане министър, защото след това отива на боклука. Ние не мислим чисто човешки как се чувстват тези ръководители, които системата ги изхвърля. Къде отиват? С какво ще се занимават?... Но трябва да поздравим Радев и Главчев, че намериха сили и потърсиха решение". 

Това заяви Бойко Борисов по повод драмите около кабинета и вътрешния министър Калин Стоянов.

"Трябва да има правителство в понеделник, защото иначе кризата ще стане още по-голяма", подчерта Борисов и изказа предположения, че "в понеделник ще сменят вътрешния министър".

Борисов поясни: "Бил съм дълги години в МВР. Когато се усетят, че идва смяна, почват да се чудят кой е следващият. Калин се справяше много добре с Шенген. Не знам за какво му трябваше да отиде пред президентството. Г-н Петков каза как го е интервюирал в колата и тогава поехме ангажимент за дълго да е министър. Защото аз не знам кой от системата би се съгласил да стане министър, защото след 2-3 месеца отива на боклука. Това е месомелачка за кариери!".

"След връщането на мандата на Горица Кожарева, това означава, че президентът Радев има претенции към състава на правителството. А ако има и предпочитания, хубаво е в понеделник и Главчев, и Радев да споделят къде са компромисите в служебния кабинет".

ГЕРБ няма никакво участие в служебното правителство, увери Борисов.

"Дали е Горица, дали е Кики, Мики, Гълъб, на стената в Министерски съвет вече няма място за портрети на премиерите. И всичко това блокира администрацията", добави още той.

"Не е важно кой ще е вътрешен министър. Аз не се меся в служебното правителство, мен ме интересуват моите правителства, за които поемам ангажимент. Аз си отговарям за ГЕРБ. Ще използвам времето с колегите от ГЕРБ, за да намерим максимално много точки за управление на страната. За да имат излаз всички партии, ако в един момент решим да управляваме. Включително и попълването на домовата книга. Изборът на регулатори ще се превърне в заложник на избора за служебен премиер. Няма как да се разберем за тези регулатори. Или трябва да е някакъв супер тежък компромис", каза още той.

"Всяка партия има тактика - знам, че хората знаят, че ако някой може да им направи "Хемус", Търново-Русе, всички тези неща, това е ГЕРБ. Колегите нямат идея. Ако в понеделник сменят вътрешния министър, предполагам, че ще го сменят, протестите ще се изчерпат. Затова търсят нещо друго, в случая списъците", обясни председателят на ГЕРБ за списъците с учители, обявили се срещу закона, забраняващ ЛГБТ пропагандата в училище.

По думите му нито списъкът на "Възраждане", нито списъкът на "Промяната" ще сработят - двете партии си помпат електората, това е стратегия за привличане на избиратели преди изборите" Така Борисов коментира темата за "черния списък“ на "Възраждане“ и острата реакция на ПП-ДБ.  

"Днес е точно ден за борба с тоталитарните режими - да си дадем сметка какво сме правили“, припомни Борисов.

"Ние сме печелили избори с тяхното "ала-бала", с тяхно МВР. Арестуваха ни, арестуваха наши хора, държаха ги по арестите, но и с това не успяха да ни уплашат", припомни Борисов.


Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.