close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Безпътица във всички политически формации
©
14:15 / 10.07.2024
874
"Делян Пеевски като мандатоносител няма как да видим“. Това заяви в студиото на "Тази сутрин“ журналистът от БНР Силвия Великова.

"След позицията на ГЕРБ от вчера, след изявленията на "Продължаваме промяната“ в късния следобед и на БСП – също, няма смисъл от тези писма. Всеки може да седне и да напише някакви писма, но какво от това. Къде ги пращат тези писма – много е важно да не е на някой хакнат компютър“, коментира политическият анализатор Георги Харизанов.

Вчера председателят на ДПС Делян Пеевски съобщи, че движението ще изпрати писма да останалите политически парти от 50-ото НС за реализиране на втория мандат.

"Много започнаха да си пишат хората и все по-малко си говорят. Разбирам ги – след такава безобразна кампания, в която така тежко са се обиждали, може да изпитват неудобство да седнат и да говорят. Прави впечатление не само разцеплението в ДПС, но и в коалицията ПП-ДБ разнобой и абсолютно различни мнения“, отбеляза Георги Харизанов.

"Вчера, докато господин Мирчев обяснява едно при Цветанка Ризова, Кирил Петков обяснява онлайн съвсем друго, нищо общо. Каква е тази коалиция – става все по-неясно. Нивото пада със страшна скорост навсякъде“, посочи още политическият анализатор.

Силвия Великова припомни думите на Радан Кънев, че в "тази коалиция има много голям проблем и те наистина трябва да преценят – носи ли полза, или по-скоро изяжда“. Според нея реденето на листите е било проблематично – "очевидно хората, които Доган не е искал“, са попаднали в тях.

"Виждаме какво се случи в деня след изборите и при БСП – реденето на листите се оказа проблем. Очевидно те не могат да си кажат нещо с другите формации, след като вътре не могат да си кажат какво искат и какво да правят“, отбеляза Силвия Великова.

Георги Харизанов отбеляза, че все по-неясно започва да му става какво се случва в ДПС. "При всичките си недостатъци, ДПС изглеждаше като партия при която политика се прави ясно, стегнато и тихо - с тяхното разбиране за правене на политика, но отстрани изглеждаше професионално. Сега виждаме, че депутатите на Доган нямат представа какво мислят, какво правят и на каква позиция са, докато не се произнесе Доган. Това е изключително обидно както за тях, така и за него. Изключително тъжно започва да изглежда цялата гледка", отбеляза политическият анализатор.

Според него при депутатите около Делян Пеевски има повече говорители и в някаква степен действат самостоятелно, защото не се съобразяват с волята на Ахмед Доган. Според Харизанов предишните председатели на ДПС не са приемани сериозно.

А Силвия Великова посочи, че депутатите около Пеевски оспорват лидерството на Доган."Какво, като отидем на избори през октомври - няма да е "Величие", ще бъде "Меч" или някоя друга малка партия, която ще набере сили, или някой ще инвестира. Те ще са същите. Освен ако самите партии след тази криза не излязат с някакви нови решения", коментира тя.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.