close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
"Величие" се разцепи - няма парламентарна група
©
10:57 / 05.07.2024
889
Шестима депутати напускат парламентарната група на "Величие“ и така тя се разпада, защото вече е под 10 души. Парламентарните групи в Народното събрание вече ще са 6, а не 7. А 13-те депутати от партията се разделят на две половини, но на практика с този ход всички стават независими народни представители.

Заявление за напускане са подали Красимира Катинчарова, Юлияна Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калинова - очевидно хората около Ивелин Михайлов.

По-рано тази сутрин Николай Марков обяви по бТВ, че няма да се откаже от мястото на председател на парламентарната група, както беше призован с позиция на Централния съвет, публикувана на сайта на "Величие". Преди това идеологът на партията Ивелин Михайлов поиска Марков, освен да се откаже от председателския пост, но и да напусне групата. Същия призив имаше и към Виктория Василева и Дарин Георгиев.

"Защо да се оттеглям, аз съм председател на "Величие“ и на парламентарната група“, обяви днес Марков. Битува обаче мнение, че и формално председател на партията не е, защото в документите все още присъства името на Албена Пекова. По думите на Марков обаче на конференция на формацията той е бил избран за председател и поздравен от Пекова.

"Задължение на тези, които проведоха конференцията, е да внесат документите в съда. Оказа се, че това е поредната измама и те не са ги внесли. Това е документална измама“, твърди още той. В сайта на партия "Величие“ в момента като председател е посочена Албена Пекова. Марков не фигурира и в Централния съвет.

Той обяви, че разломът в отношенията му с Ивелин Михайлов е настъпил, защото е поискал бизнесът на Михайлов да се отдели от партийната работа. Призовал е на сбирките на формацията да престанат да се събрат пари в кашони и да се продават книги на Михайлов по 150 лв.

"Дават ги присъстващите, пускат ги в кашона – който идва на срещите на партията с Ивелин Михайлов. Всички координатори на т. нар. партия "Величие“ са от "Тогедър“ – фирмите, които са брокери и които казват на хората, учат ги как се теглят пари от банки и защо се теглят, да инвестират“, разказа Марков.

Преди дни Ивелин Михайлов, който не е депутат, пък заяви, че е получил заплаха за живота си от Марков. Проблемът бил подкрепата за проектокабинета на ГЕРБ-СДС. В крайна сметки и 13-те гласуваха "против".

Вчера Марков обяви, че Михайлов е с посткомунистически възгледи, семпъл ум и искал "Величие" да гласува заедно с "Възраждане". 

И Виктория Василева, досегашната зам.-председателка на НС от "Величие", която вчера обяви, че не познава Ивелин Михайлов, днес също се нареди в некъсия списък на заплашвани и от двете страни в спора. 

"Получих няколко заплахи за живота си", обяви тя по Нова тв.Тя посочи, че очаква органите на реда да проверят каква е степента на заплахата и дали ще има охрана. 

Попитана, дали тя и Николай Марков са заплашвали Михайлов с унищожение, Василева отговори с въпрос: "Изглеждам ли ви на човек, който може да заплашва някого? Това, че говоря с малко по-сериозен тон, не означава, че заплашвам. Ако той го е разбрал така, това е въпрос на лични възприятия".

"Да не влизаме в подробности кой лъже. Заседанията на ПГ "Величие" протичат с доста емоции. Хората са нови, непознавайки процедурите, те остават с впечатление, че определени неща не искаме да ги свършим. Парламентът е сериозна институция. Това не е караоке бар, в който си поръчваш песен и я изпяваш. Те смятат, че всеки ден и по всякакъв повод може да поставяш въпроси от дневния ред на обществото и на хората, с които се срещаме. Това е така, но има определен ред. Някои хора смятат, че може да вървим против правилата", заяви Василева, която има разнообразен парламентарен опит - и като депутат от СДС, и като народен представител от ИТН, а сега и от "Величие".
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.