close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Става ясно, че "суверенът" не е гласувал за промяна
©
15:00 / 28.04.2021
504
Докато партиите на протеста твърдяха, че т.нар. "суверен" е пожелал промяна, днес партиите на статуквото им показаха, че не са съвсем прави, пише журналистът Евгени Петров.

Изчегъртването на модела Борисов от властта не може да бъде нито идеологическа платформа, нито дългосрочна обединителна програма на отделните партии и коалиции срещу ГЕРБ.

Всички политически партии и коалиции в парламента полагат сизифовски усилия да върнат Борисов не на бял кон, а на еднорог.

Политиката е изкуство на диалог, консенсус и допустими компромиси, което очевидно някои партии не разбират, смятайки че са още на жълтите павета в режим на протест, като липсват само развалените яйца, вмирисаната риба и бесилките.

И преди година на протестите, и сега в парламента дневният ред не е този на народа, а на зажаднелите за власт и привилегии ново/старо/политици.В този смисъл - вероятността левашкият мораториум, който така набързо беше гласуван, да падне в Конституционния съд, клони към + безкрайност, според проф. Пламен Киров.

Принципът "ти не можеш" в политиката е погрешен, правилният е "ето какво мога аз". С всекидневните си включвания от "Студио Банкя" Борисов прави точно това.

И накрая - не всичко е шоу, заснето предварително и не всичко върви по написан сценарий.


Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.