close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Президентът към ПП-ДБ: Искате време, а имате ли мнозинство?
©
16:38 / 15.07.2024
941
Президентът Румен Радев поряза представителите на ПП-ДБ, които се явиха при него с идея за отсрочка преди даването на втория мандат, който трябва да отиде при тази политическа сила.

"Имате ли мнозинство за кабинет и за законодателни инициативи, попита ги държавният глава. И отсече, че от отговора зависи дали ще удовлетвори желанието им. Вместо кабинет ПП-ДБ предложиха Декларация за борба с корупцията.

"От ПП-ДБ, добре дошли отново. Както виждаме, жегата отвън съвпада с разгара на горещото политическо лято. Тази сложна обстановка изисква както диалог, така и навременни оперативни решения. На тази среща трябва да представите вашите виждания и възможности за излизане от настоящата политическа криза." С тези думи ги посрещна държавният глава. 

Николай Денков взе думата, като изтъкна, че на последните избори ПП-ДБ са понесли политическата щета. "Кризите изискват нестандартни решения и ние предлагаме такова. В същината е неуспялата борба с корупцията. Мястото на корумпираните политици не е в НС, а другаде. Искаме да предложим закони и решения, с които да направим изискващата крачка, за да се изчисти системата от корумпираните лица. Ако не направим това, няма да има значение кой ще е министър-председател и кои министри.  Предлагаме декларация, в която са поставени точно тези важни стъпки, които трябва да се направят и ще търсим широка политическа подкрепа за нея", заяви Денков. 

Президентът заяви, че иска да има ясно разграничение на този проблем, защото чл. 99 от Конституцията третира само закона за съставяне на правителство. "В каквато и форма да са опаковани тези неща, те водят неизменно към този основен въпрос - има ли мнозинство? Вие имате 39 народни представители", посочи той. 

Според него е изключително важно първо да се заемат с този въпрос и ги призова да намерят стъпките за намиране на политическа подкрепа за съставяне на правителство. 

"От резултата от вашето действие и реакциите на другите политически сили ще взема решение кога да връча втори проучвателен мандат", посочи Радев. 

Коалицията поиска тази среща, за да обсъдят с държавния глава актуалната политическа обстановка и възможностите за решаване на политическата криза.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.