close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Оптимистът Борисов: На 11 юли ги бием, гоним Радев и всичко приключва!
©
11:56 / 02.07.2021
549
"На 11 юли гласувайте, бием ги, гоним Радев и всичко приключва. Това е единственото решение. То става и по-лошо, защото след 11-и иначе ще има такова карашик правителство, че каквото могат да гепят, ще гепят. Тогава ще се върнем пак ние, но няма да ги има парите", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Бориков в Шуменско.

"Като тръгнах по залите сега, се побъркват, защото си мислеха, че ние ще се преклоним, ще се наведем и ще им гледаме безобразията. Пратиха милиционерите. Казвам милиционерите, а не полицаите, защото при такъв червен министър, шеф на комунистическо следствие, той може от полицията да направи само милиционери. Миналата седмица на изборите в това село - в Никола Козлевско, пратили 30 жандармеристи да пазят 30 избиратели. Викали кметове от ГЕРБ да подписват декларации, че няма да участват в изборите. Всеки ден министрите се държите като предизборен щаб и в същото време очаквате кметовете да не участват. Как няма да участват в кампанията, това е политика?“, изрази възмущението си Борисов.

"От цялата страна валят сигнали за репресии срещу ГЕРБ! Викат хора от партията в полицията и ги предупреждават да не агитират за ГЕРБ. Нали районните МВР шефове бяха сменени, за да се гарантира честен вот? Ето това е зеленият ботуш на Радев! Ето това е демокрация по Радевски. Вече месец управлява еднолично, а държавата се е запътила към пропастта", каза още бившият премиер.

"Приятели мои, това ще са първите частни Румен Радеви избори в България. Недемократични, частни избори. Не случайно никъде в Европа няма машини. И не случайно експертите са от Венецуела и Колумбия. Те са тук, за да помагат на Радев. Какъв износ на демокрация от Латинска Америка! Наблюдателите на ОССЕ се опасяват от потенциална възможност за гласуване на един избирател повече от веднъж. Те се опасяват, а ние? Какво ни остава на нас? Недостатъчното време на хората да свикнат с машините им действа демотивиращо и срива доверието“, посочи Борисов извадки от доклад на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

"Рядко съм се съгласявал с Румен Радев, искам да ви прочета какво е казал той. По отношение на машините имаме пълно единодушие с него. На 9 януари, на консултации с "Демократична България“, забележете, той казва следното: "След като ще се броят контролните разписки, трябва да има изписани на тях партиите, те да се сметнат и да се съпоставят накрая с електронната памет на самата машина. Това ще е гаранция, ако всичко съвпадне, че машинното гласуване е 100% надеждно. И мисля, че това трябва да бъде едно ясно изискване, за да имаме доверие в този машинен вот, защото това е средството да се избавим от недействителните бюлетини и машинациите“. Точка. Г-н Радев, и ние това искаме“, подчерта Бойко Борисов.

"Защото сега казват така: "Машината каквото пуснала, пуснала. Никой няма да брои в урната за коя партия са“. Неговата ЦИК вече няма това да прави. А защо? Защото дори и ОССЕ, международните наблюдатели, които изпратиха мисия за вота, казаха, че ние проведохме честни и почтени избори, нашето правителство. Сега казват така: "Приемането на задължителното машинно гласуване е станало без обществени консултации и твърде бързо“. Те го казват, не аз. До тук само цитирам Радев и ОССЕ“, обясни лидерът на ГЕРБ.

По думите му в доклада си наблюдателите на ОССЕ поставят под въпрос капацитета на новата ЦИК да се справи с организацията на вота.

"Аз съм сигурен, че те ще се справят с машинациите, не с организацията“, категоричен бе Бойко Борисов. Той припомни, че от ОССЕ казват още, че "краткият график за купуване и внедряване на машините прави ЦИК силно зависима от доставчика“.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че очаква и отговор защо чуждестранни "експерти“ от Венецуела, Колумбия и Коста Рика участват в подготовката на машините за изборите.

"Президентът си назначи ЦИК, нареди й да не брои контролните разписки от машините, пипнаха софтуера да отчита по-малко гласове за ГЕРБ и пуснаха полицията да заплашва наши членове. Много тежко ударихме олигарсите и руските интереси и сега си плащаме. Но знам и че с колкото по-голяма агресия ни мачкат, с толкова по-голяма сила ще им се върне цялата злоба. Страшно много разчитам, че инстинкта на хората няма да ги подведе. И няма да позволят на новите-стари да оглозгат държавата и после ние пак да започваме от нулата.

Защо съветникът на президента или на премиера, не го знам точно, Атанас Шарков, който по случайност е активист на "Да България“, е имал достъп до кодовете на машините? И то без да има договор с ЦИК? Ето този въпрос много ме вълнува. Те тихомълком го махнаха от съветник, защото ги изловихме. И сега тактиката им е, машините така са ги настроили, че всеки трети, ако са много нахални, но аз мисля, че това ще го направят – всеки трети, за президентските избори. Сега ще репетират. Всеки пети глас да отива най-вероятно за "Има такъв народ“. За да има някой да ни изпревари. За да имат уж моралното право те да управляват“, предупреди Бойко Борисов. Той обясни, че това им е тактиката в момента.

"ГЕРБ бил в изолация, а навсякъде залите са ни пълни. Най-голямата ми цел е да предпазя партията ми да се сдружи с Мая Манолова, Татяна Дончева, БСП, ДПС“, заяви Бойко Борисов

"Били сме опозиция на Орешарски. Същата такава свинщина беше. 6,7 млрд. лева потъна тогава държавата. БСП е шампионът по фалирали банки – 25-26. Последно фалираха КТБ“, припомни председателят на ГЕРБ.

"Бием ли на изборите - първата ни работа е да върнем парите за "Хемус". 1,350 млрд. лв. бяхме заделили в БНБ. Всичко беше предплатено, строежът беше необратим. И като класически комунисти, хората на Радев взеха и ще харчат чужди пари. Да не стане само така, че хем да няма "Хемус", хем никой да не усети пренасочения ресурс. Толкова ги е обзела злобата в служебния предизборен щаб на Радев, че напук бавят пускането на чисто новата отсечка между "Белокопитово" и "Буховци". Защото ще трябва да признаят, че ние сме го построили! Кое не е спешно, като 1974 година Тодор Живков прави първа копка на този път. От 1974-а година, ние искахме до 2024-а да е готова изцяло. Вместо обаче да я пуснат да работи, те я спряха", каза Борисов. "Сега това ще стои като паметник, докато не се разруши. Това е на инат, че сме я направили ние. Те дойдоха и гепиха парите. Сега ще видите – хем няма да има магистрала, хем няма да видите къде отиват парите", добави Борисов.

"Били сме в изолация? Ако противното значи да се обединим с Манолова, Дончева и Рашков, по-добре да си стоим "изолирани" в пълните зали. Когато всички са заедно в управлението, народът е в опозиция. Били сме и от двете страни. Еднакво силни сме! И ченгеджийските опити да ни сплашват кметовете няма да постигнат резултатБили сме в изолация? Ако противното значи да се обединим с Манолова, Дончева и Рашков, по-добре да си стоим "изолирани" в пълните зали. Когато всички са заедно в управлението, народът е в опозиция. Били сме и от двете страни. Еднакво силни сме! И ченгеджийските опити да ни сплашват кметовете няма да постигнат резултат. И манипулираните машини няма да ни вземат 15-ата победа.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.