close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Няма ДПС на Доган и ДПС на Пеевски. Новото начало означава модерна партия
©
14:16 / 08.07.2024
1014
"Новото начало означава една модерна партия, която е част от процесите в ЕС и се е ангажирала с тях. Нормално е партия, която се е ангажирала с процесите извън България, нормално е тя да върви по нов път.Вчерашното обръщение на Делян Пеевски бе очаквано, то е достатъчно откровено и много емоционално и показа наистина отношението му както към цялата партия, към всички нейни избиратели и лично към Ахмед Доган. И мисля, че сега хората са по-спокойни". коментира Искра Михайлова,заместник-председател на ПГ на ДПС.

Тя посочи, че няма представа дали Делян Пеевски и Ахмед Доган са се срещали, това са взаимоотношения между тях и винаги комуникацията между тях е била оперативна и ефективна. И дори да няма конкретна среща, която да бъде отразена от медиите, Михайлова е убедена, че те двамата са в контакт.

Искра Михайлова категорично отрече да има ДПС на Делян Пеевски и ДПС на Ахмед Доган: "Има една силна партия - ДПС. Няма различни ДПС-та, както казват. Няма автентично ДПС. Всеки избирател на ДПС е автентичното ДПС.Търсенето на някаква манипулация, изграждането на манипулация и спекулирането с името на г-н Доган, за съжаление на прави чест на колеги, които много добре знаят, че действително ДПС върви по своя естествен път на партия, която се развива. Автентичното ДПС са всички негови избиратели.

По думите ѝ, спекулация е да се каже: Ахмен Доган нареди - това никога не се е случвало: "Аз работя с ДПС вече повече от 25 години и в тези години аз никога не съм чула думата "нареждам". Имали сме обсъждания, имали сме позиции, но винаги всеки един от нас и всеки избирател на ДПС е имал правото на своя лична позиция. Всички, които сме свикнали и така сме работили, които изграждаме позициите на ДПС, продължихме линията, която между другата Движението изгради още на националната си конференция."

Според нея няма друга партия, която да е написала в документите си, че коалиционната култура е част от политическия прагматизъм.

"Обръщението на Пеевски към Доган е емоционално, това е достойна постъпка. Днес сме 2024-а, не е 1990 г. или 2000, не е даже 2010-а. Новото начало означава една модерна партия, ангажирана с процесите извън България. Тя трябва да върви по нов път в контекста на случващото се в света през 2024-а.

По отношение на това дали има разцепление и напрежение в партията, Михайлова каза, че има напълно естествени процеси. Новото начало означава една модерна партия, която е част от процесите в ЕС и се е ангажирала с тях. Нормално е партия, която се е ангажирала с процесите извън България, нормално е тя да върви по нов път.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.