close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
ГЕРБ остана само с ДПС и ИТН, няма категорична подкрепа
©
15:17 / 18.06.2024
1053
Ще ви помоля да не се вадят изводи от тази среща, не сме говорили за министри, между идеи и реализации има определен път за извървяване. Това каза Тошко Йорданов от ИТН след срещата с ГЕРБ-СДС в парламента.

"Ние смятаме, че трябва да има експертен кабинет. Разговорът беше простичък - те изложиха конкретни идеи и ние ги изслушахме. Това беше първи разговор, не говорим за правителство в момента", каза още Йорданов. 

"Това е първа среща, нищо конкретно не се случи на нея. Казахме някои наши приоритети, но ако имаме конкретика по-нататък - ще ви ги споделим", подчерта той.

"Ситуацията е сложна и тежка, защото страната без правителство е блокирана, а с лошо правителство понякога е по-зле", допълни Йорданов.

Има твърде много работа до реализацията на експертен кабинет, уточни той. Не са били обсъждани имена за премиер

"Страната има нужда от редовно правителство и кризата, която се изразява в ниска избирателна активност може да се реши чрез действия, чрез смелост и поемане на отговорност и сме предложили формула, която се нарича правителство на споделената отговорност," заяви Деница Сачева от ГЕРБ-СДС след срещата на партията с ИТН.

Всякакви решения, които се изразяват в бездействие и в гледане на тяснопартийния интерес, в крайна сметка нямаме съмнение, че ще бъдат отречени от избирателите.

Постъпваме отговорно към гласувалите за нас и към останалите, които очакват държавата да се постави отново на стабилна основа, коментира тя.

"ГЕРБ иска да направи правителство и да поеме отговорността да има правителство на споделената отговорност. ДПС и ИТН не са изразили ясна позиция за подкрепа на правителство. Имаме покритие по определени политики, но нямаме категорични отговори за парламентарна подкрепа", уточни Сачева.

"Ще видим какво ще се случи в утрешния ден и дали НС ще излъчи свой председател. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да се срещне с лидера на "Величие", уточни още Сачева.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.