close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
ГЕРБ и ПП-ДБ на преговори с Пеевски и Карадайъ
©
12:38 / 02.06.2023
386
"Бяхме потърсени за подкрепа на конституционни реформи, които сме ги предложили преди година и половина. За да се реализират, се изисква парламентарно време. За да се случат реформите, няма да пречим да се състави кабинет", обяви в кулоарите на Народното събрание председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Той добави, че формациите са постигнали съгласие, че "по същество и като реализация реформите в конституцията ще ги обсъждаме".

Изказването му дойде след разговори в кабинета на ДПС, продължили над два часа, между Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Мария Габриел (от страна на ГЕРБ), Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Христо Иванов (от страна на "Продължаваме промяната - Демократична България"), Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Хамид Хамид, Филиз Хюсменова. Преди връщането на първия мандат от първата политическа сила ръководството на парламентарната група на ГЕРБ също бе забелязано да разговаря на четири очи със санкционираният по "Магнитски" депутат Делян Пеевски и лидера на движението Мустафа Карадайът

Пред медиите Карадайъ посочи, че ДПС не е участвала в разговорите за кабинет и няма свои представители в проектоправителството между първите две политически сили. Преди три дни партията заплаши, че, ако се стигне до кабинет между ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България", ще има бунтове като през 1997 г., когато протестиращи нахлуха в сградата на парламента. И днес (2 юни) Карадайъ каза, че стои зад думите си.

В сряда (31 май) обаче лидерът на движението повтори тезата си, че "Продължаваме промяната" не трябва да участва в управлението, и нарече представителите ѝ "рамбовци, които, почерпени, взимат решения за саморазправа с опозицията". Днес Карадайъ заяви, че се надява в кабинета "да няма рамбовци". Той не допусна да му се зададат допълнителни въпроси нито за проектокабинета "Денков - Габриел", нито за ролята на Пеевски по време на срещата.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.