close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Доган е на ход - ще има ли ДПС 2
©
15:08 / 09.07.2024
894
"Не съм разговарял с почетния председател. От моя страна всичко е направено, за да сме заедно. Оттук нататък той е на ход“, отсече Пеевски сред срещата с областните председатели на ДПС.

Доган е на ход! И двамата няма да си простим, ако разцепим партията по оста Доган-Пеевски! Не може да разрушим ДПС, заради нечии интереси!ДП С постигна резултатите да е втора партия и никой не може да си позволи това да го счупи.

Не трябва да се случва да има 2 ДПС-та.Не може заради няколко човека да се разцепва ДПС. 

Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски на кратък бирифинг след срещата с част от областните ръководители на партията.

"Колегите призоваха за пълно обединение между мен и г-н Доган, партията да бъде цяла", изтъкна Пеевски пред журналисти."Те ни призовават да сме заедно и се надявам да сме заедно. ДПС постигна резултатите да е втора партия и никой не може да си позволи това да го счупи", посочи Пеевски.

"От моя страна тема няма. Аз съм готов да сме заедно и ДПС да върви обединено напред. Не съм разговарял с Ахмед Доган. От моя страна е направено всичко, че да бъдем заедно. Той е на ход", призова Пеевски подчерта: Не трябва да се случва да има 2 ДПС-та“.

Пеевски и областните председатели заявиха, че късно снощи, малко преди полунощ Джевдет Чакъров е звънял по телефона на областните управители в страната и ги е призовавал да не отидат на Председателския съвет. Джевдет Чакъров е използвал името на Ахмед Доган, който бил "наредил“.

Областните председатели на ДПС ще заведат жалби в МВР за оказвания им натиск да не присъстват на Председателски съвет.

Пеевски каза, че е поканил Джевдет Чакъров на Председателски съвет: "Нали колективните органи не работели? Работят!“, но Чакъров не е дошъл. Аз му се обадих да дойде на сбирката. Не му прави чест. Колегите са натискани от няколко дерибеи", продължи той и уточни, че колективните органи работят по устав.

"Призовавам Доган - готов съм да се срещнем. Не могат хората да бъдат заплашвани. По надлежния начин ще си подадем жалби", разкри още Пеевски.

"Не всички областни управители са на сбирката. Имаше хора, които са били натискани да не идват. На тази сбирка бяха поканени всички“, добави той.

"Готов съм да се срещнем. Трябва да сме едно и да не си цепим партията. С натиск няма да стане това“, каза още Пеевски.

На въпрос кой от ДПС ще вземе втория мандат, Пеевски заяви, че това трябва да го реши парламентарната група. "Колегите ни призоваха да се опитаме да направим втори мандат, както искаха да направим първия мандат.

"Ще пуснем писма до партиите. Ако видим, че от писмата има мнозинство, взимаме мандата и продължаваме. Аз няма да бъда кандидат за премиер. Българските граждани искат правителство. Готов съм да обсъдим в парламентарната група какво ще правим и кой ще вземе мандата", каза председателят на ДПС.

Представител на ДПС-Търговище призова за единство и обяви, че при тях проблемът е Джейхан Ибрямов. Областният ръководител на Пловдивска област Юксел Расим също обяви, че е имало натиск върху тях.

"Не може този натиск да продължава. Трябва да бъдем обединени. Призовавам д-р Доган за обединение. Не може заради няколко човека да се разцепва ДПС. Никога няма да си го простим с г-н Доган, ако партията се разцепи по оста Доган-Пеевски“, посочи в заключение Пеевски


Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.