close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Борисов в Пловдив: Не ме интересуват драмите в ДПС, нито Пеевски, нито Радев, ей дотук са ми дошли...
©
15:20 / 08.09.2024
915
"Когато аз се сблъсквах с ДПС, президентът беше с тях. Те го подкрепиха. Когато аз се сблъсках с президента, те бяха с него. Тогава никой не излизаше да казва: хайде да се позиционираме". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на призива на президента Радев от вчера - всички да се позиционират спрямо лидера на ДПС Делян Пеевски.

"Виждаме, че в момента партии, партийни лидери са се съсредоточили да представят отново красиви програми и проекти. Да, те са важни, те са необходими, но същите тези партии и лидери са се снишили и не смеят да се позиционират по този фундаментален обществен проблем, защото ако не го направят, всички тези красиви програми и проекти са обречени на провал, защото те не могат да отговорят на основния обществен въпрос", каза Радев, явно отправяйки критики към Борисов. 

"Никога ДПС не са ме подкрепяли за нещо – нито за президентски избори, нито за парламентарни. За нищо. Нито в парламента", отвърна му Борисов, намеквайки, че с гласовете на ДПС Радев стана президент.

"От това, което е казал (президента) – дадоха ми да го прочета, президентът е прав в едно – всички трябва да се позиционират. Моята е най-лесна. Аз съм се позиционирал за първото място. Това е моята битка“, бе категоричната позиция на Борисов, с която показа, че няма да вземе отношение по скандалите и разлома в ДПС.

"Да потъна пак в анти, против? Моята е най-лесна. Аз от трибуната на парламента отказах подкрепата на ДПС. Какво тогава да коментирам процесите там?“, попита риторично лидерът на ГЕРБ.

Борисов припомни, "че по време на сглобката заедно с ДПС взехме най-трудните решения, когато всички се криеха от тях – помощта за Украйна, конституционната реформа, съдебната реформа“.

Това, което вчера се е случило (изказването на Радев), е ново разделение. С кой ще направим правителство?... Ей дотук ми дойдоха, да ви кажа честно!. Въобще не ме интересуват техните драми.  Имаме ГЕРБ, който е готов да управлява – с много добри кметове, много добри експерти“, обобщи темата за отношенията между Радев и Пеевски Борисов.

Бойко Борисов и Христо Стоичков разгледаха общинския спортен център край Английската гимназия в Пловдив.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че темата за ДПС и Радев изобщо не му е интересна. "Аз с ДПС не съм работил, не съм правил коалиция. Подпомагали сме се, когато е имало нужда, били са отговорни по време на сглобката и толкова. Всеки да се стегне, да си изкара добър резултат, да си вдигне избирателната активност, да можем да направим правителство. Ние ако отсега почнем анти, анти – трябва да избираш. Е как ще направим правителство?“, попита той.

Аз съм минал през тези времена разделни, когато всички са били срещу нас, всички са били с нас. Историята показва, че ГЕРБ може да работи с патриотични формации и с реформаторски блокове. С тях съм бил в коалиция. Всичко останало е работа на партийните лидери как ще си проведат кампанията.

Защото така са избрали, считат се за съизмерими Радев и Пеевски и държат общественото мнение в тях си. Никой от тях не казва как ще управлява, с кой ще управлява. С 30, 20 депутати управлява ли се? Нито единият, нито другият. Замерят се. Или ако има нещо, което си знаят един за друг, да си го кажат, а не днес, правим хубави неща, а цялото ми време и въпроси са свързани с това, коментира Борисов размяната на реплики между Пеевски и Радев.

Ей дотук ми дойдоха, да ви кажа честно!. Въобще не ме интересуват техните драми.  Имаме ГЕРБ, който е готов да управлява – с много добри кметове, много добри експерти“, завърши темата пред медиите Борисов,.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.