close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Борисов: Много исках да има правителство, но свърши
©
10:02 / 26.03.2024
1056
Много исках да има правителство. Свърши! ПП-ДБ бяха инат - или всичко, или нищо! Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на НС.Той заяви, че иска да разясни няколко спекулации.

"Малко ретроспекция - от първия ден съм казал тактиката на ПП–ДБ - за външния министър, за червените линии и един официален разговор, който са водили преди няколко месеца в тяхното ръководство", разкри Борисов.

"Много исках да има правителство. Не исках да има говорилни. Те идват 6 души - Ники, Кирил...и аз трябва да слушам исканията на всеки един от тях, продължи да разкрива още Бойко Борисов пред медиите.

"В четвъртък казах на г-н Атанасов, че правя всичко това да се случи, в петък извадих листа и се надявам доблестно да го покажат. Въпреки преговорния екип, който дадохме с мандат, собственоръчно подчертах, че Асен Василев остава", заяви още той. "Собственоръчно зачертах Гаджев и Жечо Станков и написах Тагарев, както ми препоръча Иван Костов, и Румен Радев, така, както искат", издаде още Борисов.

"За министъра на електронното управление, казах да е техния заместник, отсече той. Казах на Асен Василев - искам отговорът да бъде кратък, колкото днешната среща, искам да е "да" или "не". Вследствие на това, вечерта се чухме да го видя как е след катастрофата и той ми каза, че искат нови министри за вътрешните работи и електронното управление", разкри още той.

ППДБ имат 4 възлови фигури в МВР и това няма да допусна, както няма да допусна да се разграждат системите в службите за сигурност и правосъдието, без да бъде дълбоко осмислено", заяви лидерът на ГЕРБ.

"В събота премиерът Денков кани Мария Габриел в МС. Тя каза: Това ние не можем да отстъпим. Преговорният екип не може да отстъпи за енергетиката, но щом Борисов е решил, нека така да е. Но Денков казва, че не отстъпва за МВР и за електронното управление. В неделя за последен път пратих Мария Габриел да каже на Денков, но той каза да сложим в МВР Румяна Бъчварова. В този промеждутък започва тилефон, тилифон, тилифон...ще ви кажа друг път откъде идва това тилифон. Обаждат се хора, министри от други държави, да ме натискат от името на Кирил Петков за вътрешния министър", издаде председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Видях червените рози, които ПП дадоха на Нинова, знам личните им отношения, знам за играта им във "Възраждане", посочи той. "Отговарям за първия мандат и за ГЕРБ, не ви ли се струва нахално да дойдат и да кажат, че всички министри ще са техни и да им дадем и регулаторите и службите", възмути се Борисов.

"До последния момент ППДБ бяха нахални, искаха да узурпират цялата власт, взеха си енергетика, отбрана и електронно управление пак за тях. Свърши. Те бяха инат - или всичко, или нищо. До споразумението даже не сме стигнали, искаме да работи съдебната реформа и регулаторите, Мария беше подписала споразумението дори", каза той.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.