close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Арестът на Борисов решен на оргия с бяло вино, пици и заря
©
16:13 / 24.08.2022
316
Решение за ареста ми е взето на една оргия, с бяло вино, пици с кристали (и заря поръчали) - с единствената задача да ме извлекат пред децата с белезници, знаейки, че извършват незаконни действия,заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънредна пресконференция в централата на партията, помолен да коментира окончателното решение на съда, че арестът му на 17 март е незаконен.

"Медиапул" и "Капитал", много ги уважавам и ще ги цитирам: "Решението е произнесено от съдийски състав, за който не може да има никакви съмнения за тяхната независимост"... Само мога да благодаря на хората, които на двете инстанции са взели това решение, каза Борисов.

Заповедта за ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е незаконна, обяви окончателно Административният съд в София. Съдебният състав остави в сила решението на Софийския районен съд от април, който отмени като незаконосъобразна заповедта за задържането на бившия премиер.

На 17 март Бойко Борисов, Владислав Горанов и медийният съветник на ГЕРБ Севделина Арнаудова бяха задържани в ареста, а на следващия ден бяха освободени, без да им бъде повдигнато обвинение. Те бяха отведени от полицията по повод образувано производство за изнудване, свързано с бизнесмена Васил Божков. Тримата обжалват пред съда заповедите си за задържане.

Заповедта за задържане "не покрива стандарта за законност и за непроизволност като основополагащи общи принципи при ограничаване на правото на свобода и сигурност", се казва в решението на съда.

"Сега, като се отърваха от терора в Министерски съвет, много хора започнаха да разказват как е извършена тази грозна сцена. Те са знаели, че е незаконна, че е произвол. Това решение е взето на една оргия, с бяло вино, пици с кристали (и заря поръчали) - с единствената задача да ме извлекат пред децата с белезници, знаейки, че извършват незаконни действия. И точно тези хора, които са видимо корумпирани, са се заели да правят съдебна реформа и да искат техният сатрап да управлява КПКОНПИ. Оргия! Викани са горе полицаите да пишат, знаейки, че това е незаконно...", коментира Борисов.

"Разхвърляха всичко, на децата креватите. И попълвахме протокол за изземване, в който пишеше: "Не открихме нищо". И самите полицаи ми се извиниха: "Извинявайте, трябва да ви отведем". И аз чух как наредиха по телефона: "Да му сложат белезници". А Кирил Петков казва, че му бил лош пиарът и като наказание арестува моя пиар. Така ли се прави, бе? Що трябва да влачиш жената пред децата и семейството?! Разказаха ми всичко. Българинът е много страхлив", заяви гневно още Борисов.

"Като паднат - разказаха какво чудо е било в Министерски съвет - пици с кристали, бяло вино и много уиски. "Царете" са си мислили, че ще стоят там доживот. Ама кажете ми как да отида да си съдя държавата?!", попита лидерът на ГЕРБ.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.