close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Защо Левски написа "Народе????", а не "Хора????"
©
15:23 / 09.07.2024
1015
В болницата всичко е стерилно,най-вече пациентите.И аз съм стерилен със своите изживени 81 години. Но каквото съм преживял го помня. И съм готов да го изстрелям в Космоса под формата на съвет.

Съветът ми започва с изречението: "Не се ебавай с Ахмед Доган!" Адресатът също има име – Делян Пеевски.

1. Колкото по-високо стоиш, толкова по-тихо говори, така ще разбереш колко искат да те чуят. Вика се силно, когато си с овцете.

2. Ако някой от трибуната те ругае матерно и обижда по всякакъв начин, слушай го внимателно, за да запомниш каквото трябва. Ако ти от място започнеш да му отговаряш с грозни и обидни думи,тебще нарекат,че си маймунек, а не него.

3. Ако ти предложат за министър-председател Йордан Соколов (Бог да го го прости и се смили над душата му), ти кажи на хората си да пишат на листче искат ли го. Видиш ли, че 21 са "за“, а само трима "против“, не им се карай. Говори им за Данчо Соколов и като им наговориш достатъчно, пак им кажи да гласуват. е видиш, че вече 21 са против, а само трима са "за“. Хората са силни, когато са убедени. Исус го е казал. Нарича се вътрешнопартийна демокрация.

4. Ако някакъв американски фонд ти предложи през лятната ваканция да направиш обиколка из техни университети, па да им четеш лекции, а те ще ти платят добре, намери начин да им откажеш учтиво. Никой, който е чел лекции там, не е прокопсал. Независимо дали е бил евроатлантик или филипинец.

5. Ако някой от твоите войводи каже насред мегдана “сега сме втори, утре ще бъдем първи“, дръпни го настрана и дълго и убедително го разубеждавай. Но бъди внимателен, да не му личи. И го понижи в подвойвода. Както е казал Петко Каравелов "у нас такива работи не стават“.

6. Държавата се състои от народа си, не от хората. Хората ги има в разговорната реч, за да съществува изречението "както ще кажат хората“. Иначе Васил Левски щеше да напише в тефтерчето си "Хора-а-а!!“

7. Ще те записват всички – и от ляво и от дясно. Много е важно какво ще кажеш на записа. Едни леваци ги хванаха да си говорят за "кеш“, “във всичките МВР-та все наши хора“,“ ще правим али-бали“. Избягвай дребнотемието, нека те запомнят с изрази, които имат глобален характер, като "аз разпределям порциите“, “всяка партия има обръчи от фирми“. Или с нещо евроатлантическо: “Пътят към Атлантическия океан минава през Ламанша“.

8. Когато сам си правиш оценка, накрая извади 2 единици от сбора. Това е реалността.

9. Уважавай курвите, но само, ако става дума за леглото. Иначе ги гони надалеч. Особено мъжките курви.

10. Историята, ах историята, как ни се иска да се шмугнем в нея и да клечим в некое кюше до пришествието. Но историята има курвенския навик да накара някой маршал да закъснее, битката е загубена и те чака мижав живот, а косата капе ли капе от живака…

11. Знаеш ли, че има народи, дето не са приемали оставката на предводителите си. Щом спрат да ги уважават, ги убивали. Днешните вождове са щастливи. Ти също.

12. Винаги, когато се ръкувах с дядо си Иван (Бог да го прости), му целувах ръка. Де факто, той и баба Петра ме отгледаха и ми дадоха най-важните напътствия в живота. Иди при някой по-стар от теб, наведи се и му целуни ръка. Дет се казва, хората обичат да видят такива работи. Но вече е късно.

13. Не опростявай изказа си. Излиза, че говориш на олигофрени. Високият стил е изпълнен с тайнственост и фокусникът винаги измъква за ушите белия заек от цилиндъра.

14. Чувал ли си приказката "Което куче ме е залаяло,все е побеснявало“? Не си. Но си наясно, че кучето си ти.

15. Най-важната информация е тази, която разказва какво ще стане утре. Имаш ли я..? Тогава бягай.

Иван Палчев, депутат на ДПС във ВНС и 36-то ОНС
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.