close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Това ли е Мата Хари? Не, не съм аз
©
13:01 / 11.02.2021
806
"Не. Боя се, че не задавате въпроса на правилния човек." Така Христина Бобокова, съпруга на Пламен Бобоков,  отговаря на въпроса тя ли е Мата Хари, която е снимала в спалнята на премиера Бойко Борисов в интервю за "Дневник".

Запитана как си обяснява, чея свързват с този случай, Бобокова заявява: "Несъмнено това е част от цялостната атака срещу моето семейство и бизнеса на съпруга ми и брат му. Както вече казах, оставаме с усещането, че някой се опитва да им пришие чужда вина. Нещо такова се случва и тук."

Според нея атаката е целенасочена, но не уточнява от кого. С тази атака се търси изкупителна жертва, на която да се пришие някаква вина, за да се удовлетворят нечии амбициозни интереси, смята Бобокова. 

На въпрос познава ли Бойко Борисов, тя отговаря: "Всички в България познават Бойко Борисов."

"Никой до момента не ме е търсил за отговор. Не мисля, че трябва да отговарям на тиражирани внушения по жълти сайтове по тема, в която не се припознавам като участник", заявява Бобокова, че едва сега го казва, а не по-рано в началото на публикациите. 

Тя е категорична, че по тази проверка от прокуратурата не е била търсена.

"За мен продължава да бъде загадка, отговаря тя на въпрос как се е стигнало до обвиненията към братя Бобокови. Но мисля, и не само за мен, а също за много други. Често се случва определени хора да се доверяват на неверни слухове или да тълкуват погрешно чути думи. Все още не мога да си обясня случващото се. Всичко изглежда като една целенасочена атака, в която се търси изкупителна жертва, на която да се пришие някаква вина, за да се удовлетворят нечии амбициозни интереси. Времето ще покаже", коментира съпругата на бизнесмена. 

На въпрос в какви отношения е с Васил Божков и съпругата му Елена Динева, визирайки публикувани общи снимки и обстоятелството, че те също станаха обект на прокурорски интерес и серия от проверки и обвинения, Бобокова обяснява, че България е достатъчно малка държава, затова за нея не е чудно определени хората да се познават или имат общи познати. Тя изтъкна и факта, че нейният съпруг и Васил Божков са били членове на КРИБ, откъдето се познават с голяма част от членовете на тази организация. Това прави един доста сериозен кръг на познанства. А с Елена Динева е била в нормални отношения, не по-различни от тези, които има с останалите съпруги на бизнесмени от КРИБ.

В интервюто Христина Бобокова разказва и за частния музей на семейството, за който тя се грижи като изкуствовед, който от известно време се занимава и с музейно дело и опазване на културно-историческо наследство. В началото на юни 2020 г. прокуратурата възложи на Министерството на културата да направи проверка на колекцията на Бобокови.

"Да, през 2020 г. бе извършена цялостна, изключително мащабна проверка на колекциите на Нумизматичен музей - Русе. Тя беше в две части - предметна и документална. Проверката отне около 3 месеца, вследствие на което получихме констативен протокол с обобщение на установените резултати от проверяващите служители на Министерството на културата. Този документ удостоверява цялостното състояние и дейности на музея, отправя изисквания и препоръки, отговаря на въпросите на Върховната административна прокуратура. 

Бобокова уточнява, че проверяващите не са констатирали нарушения на Нумизматичен музей - Русе, по процедурата по придобиване, идентификация и регистрация на вписаните във фондовете на музея и съответните инвентарни книги движими културни ценности", както и че  "няма несъответствия между документация и инвентарна наличност", "не са констатирани действия в отклонение на изискванията на нормативните актове по опазване и съхраняване на ценности и няма данни за престъпление".

Тя обаче признава, че са отправени препоръки, които са били отстранени в рамките на указания срок.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.