close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Свален областен лидер на ДПС: Смешно решение, оставам на поста си
©
14:11 / 28.08.2024
817
Мехмед Атаман се счита за легитимен областен лидер на ДПС, както и за не изключен от партията, защото заседанието на Централното оперативно бюро (ЦОБ), проведено снощи, е нелегитимно. Това заяви той в коментар за Haskovo.net.

"Областен председател на ДПС съм и не съм изключен от партията. Решението на ЦОБ, свикано от почетния председател на ДПС Ахмед Доган е нелегитимно, защото няма кворум. Следователно всички решения са незаконни. Те нямат никакви реални последствия и никаква правна стойност, защото са взети без кворум“, каза той.

"Централното оперативно бюро няма компетентност да сменя областни председатели на ДПС, дори и при легитимно заседание с кворум. На заседание на ЦОБ може да се вземе решение за предложение за смяна на областен председател до Централния съвет на ДПС. Предложението обаче не означава смяна. Централният съвет може да смени областен председател само, ако събере квалифицирано мнозинство с две трети от присъстващите“, подчерта Атаман.

"Още по-несериозно е решението за изключването от партията на председателя Делян Пеевски. Председателят на ДПС може да бъде сменен само от Националната конференция, която го е избрала. Ето защо казвам, че заседението на ЦОБ е само медийна пушилка и манипулация. Те нямат право да вземат такива решения. Това е спекулация и манипулация за обикновените ни членове, които не са наясно с детайлите от устава на ДПС и не познават или бъркат правомощията на отделните партийни органи“, каза още Мехмед Атаман.

Самият той се счита за легитимен областен председател на ДПС в Хасково, най-вече защото има подкрепата на 99 процента от всички структури в региона.

"Доверието на хората е най-важно за мен. Те са ме избрали на легитимна областна конференция. Всеки един делегат на тази конференция е излъчен след легитимно заседание на общинските структури. Областен председател на ДПС се сменя или от областна конференция или от Централния съвет на ДПС с две трети квалифицирано мнозинство. Централното оперативно бюро няма такива правомощия. Снощното заседание на ЦОБ е проведено при липса на кворум. Мислех, че сме сериозна партия и че такъв цирк не може да се случи, но за съжаление сме свидетели на една манипулация“, каза още Мехмед Атаман.

Снощи на заседание на Централното оперативно бюро на ДПС, свикано от почетния председател Ахмед Доган в лятната му резиденция в парк "Росенец“, бяха изключени председателят Делян Пеевски и хора от ръководството на ДПС. Включително и зам.-председателя на ДПС Станислав Анастасов, който е роден в Хасково и е избран за народен представител от 29 МИР Хасково.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.