close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Пеевски: Ше стопирам проекта на президента. И Цветан Василев да върне откраднатите 5 милиарда на хората
©
13:59 / 05.09.2024
961
Решението на ЦИК е незаконно, не го приемам. Ще има ДПС-Ново Начало! Ще представя доказателства, че нямам дългове към нито една банка. Който успее да извади моя фирма или мой дълг към банка, веднага ще си дам имунитета. Колкото и да им е мъчно, никой не може да извади нищо за Пеевски. Нищо, нищо, нищо!

Гледам колегите, че седят спокойно, приемат как ще бъде инсталиран президент в президентска република и след това ще стане страшно в България. Но аз ще го спра това нещо!“.

Това заяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

"Забегналата шефка на ЦИК се завърна. Тя е зам.-председател на една от партиите, които участват в коалицията с деребеите. Решението на ЦИК е абсолютно незаконно. Не го приемам. Ще има ДПС-Ново начало, колкото и да е мъчно на всички крадци олигарси, на мафията в България, и разбира се на Москва и Путин", категоричен бе Пеевски.

"От нито една банка нямам дългове към банки. Не дължа нито една стотинка. Това са лъжи", заяви още в кулоарите на парламента Делян Пеевски.

Той поясни, че ако някой извади такива данни за него, веднага ще си даде имунитета. "Колкото и да е мъчно, никой не може да извади нищо за Пеевски. Нищо! Нищо! Нищо!", каза категорично на медиите. "Всичко е в моите декларации", поясни още Делян Пеевски.

"Незаконната коалиция я видяхте (ДПС-Доган). Единият участник не бил взел решението за участие в тази коалиция, в другата има членове на ЦИК, които участват в тази коалиция. Лично председателката на ЦИК (Камеия Нейкова) е ангажиране чрез участие на неин много близък. Има интересна много близка с Франция връзка. Шефката на ЦИК вижте с кого е близка. Имат топли френски отношения“, посочи той. Пеевски потвърди, че става дума за един "бивш военен министър“ (Николай Цонев).

"Днес отказваме да приемем престъпното решение на ЦИК“, подчерта той. "Нека изчакаме решението. За мен ЦИК е опорочен. Вижда се, че работи за деребеите и за чужди интереси, не български“, каза той. Според него избирателната комисия вече е превърната в "бухалка“.

"Както виждате, в момента в зала се гледа срамно решение за Бойко Рашков да контролира спецслужбите. За това носят вина главният прокурор и шефът на КОНПИ, защото не си свършиха работата с "градинаря“. Потъна ли тази разработка и това дело? Потъна. За пореден път те са обслужени от прокуратурата и КОНПИ – партията на кешовете, ПП-ДБ“, коментира Пеевски.

По отношение на искането на "Да, България“ за сваляне на неговия имунитет от главния прокурор, той заяви: "От техния главен прокурор? Той е техен главен прокурор, винаги е бил. Цветан Василев е агент на Москва и на Русия, който се укрива в Сърбия под протекцията на Москва. Русия прави всичко, за да превземе България.

Гледам колегите, че седят спокойно, приемат нещата как ще бъде инсталиран президент в президентска република и след това ще стане страшно в България. Но аз ще го спра това нещо“.

"За това, за което се говори, ще представя доказателства, че от нито една банка нямам дългове към банки, една стотинка не дължа на банки. И това са лъжи. Това е пропагандата на Москва. Нито фирми с мен. Който успее да извади моя фирма или мой дълг към банка, веднага ще кажа, че ще си дам имунитета. Но това никой не може да го направи. Колкото и да им е мъчно, никой не може да извади нищо за Пеевски. Нищо, нищо“, категоричен беше той.

"Искам да видя декларациите на тези хора, които ме обвиняват. Искам Цветан Василев да върне 5-те милиарда, които ограби от българските граждани“, каза още Пеевски.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.