close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
На бял кон ли се върна Борисов или и магаре не може да яхне
©
14:03 / 04.07.2024
1064
Очевидно е, че отиваме на нови избори, в които приказките за белия кон вече губят всякакъв смисъл. От година слушаме, че на белия кон е Бойко Борисов, възседнал го е здраво и с него се връща в изпълнителната власт – изпран, изчистен, гелосан.

Победителят Борисов  никога не е бил по -тъжен, никога не е бил толкова разочарован. ГЕРБ бие на изборите за пореден път, има 68 депутати , а изглежда като глуха кучка насред къра – гонят те отвсякъде, хвърлят камъни по теб и твърдят, че си крастав.

"Моята работа беше да победя на изборите . И победих – с 11 процента разлика“, обяснява Борисов. И предлага обречено правителство, което събра 98 гласа. 98 гласа за категоричния победител на изборите. Дори съюзникът ДПС е вече половин съюзник.

Борисов предприе отчаян ход – излезе на трибуната в Народното събрание да търси подкрепа, заговори за прошка и каза, че ще се видим след изборите. Това изглежда е краят. Вероятно сме станали свидетели на последната победа на ГЕРБ. Или на още една през есента, която ще бъде толкова безнадеждна, колкото и тази.

За да демонстрира сила, която става все по-бутафорна, Борисов игра безпардонно – предложи кабинет, без да го обсъжда с възможните партньори. Направи го с ясното съзнание, че той няма да мине. И сигурно е изпитал облекчение.

Бойко Борисов е готов и магаре да яхне, но никой не му предлага, нито е съгласен да го види дори и на магаре. Това е магарешка история. Тя може да бъде разказана съвсем просто – няма остен за магарето. То се е запънало на моста и няма намерение да помръдне.

Самотният неразбран победител – това вече е банална история. Избирателят не иска да я слуша и на есенните избори може да му хрумне друга история с различен край.

ГЕРБ и Борисов нямат съюзници. В този парламент никой няма съюзник.  Това е ситуация, в която политическият елит – засега тихо и кротко, е поканен да освободи място за друг. Това вече го е разбрал и Ахмед Доган, който от сумрака на Сараите се опитва да дирижира без да има диригентска палка. Така се раждат бутафорните сценки – опитваш се да бъде това, което си бил, но си вече далече от оригинала.

Това предстои да разбере и господин Борисов след още едни избори.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.