close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Колко още може либералният свят да понесе от военното изродство на Русия
©
16:18 / 09.07.2024
947
Колко още може либералният свят да понесе от военното изродство на Русия? Как се чувствате след вчерашния обстрел на детската болница?Непоносимо? Или вече ви е все едно!, пише журналистът Юлиана Методиева на своята фейсбук страница.

Путин не е нацист, не праща никого в Аушвиц, въпреки че през 2022-ра нападна Украйна както през 39-та Хитлер завзе Полша. Армията на Руската Федерация е толкова огромна, че кръвожадните закани към малките народи на кремълския диктатор се приемат буквално. Който не вярва - да пита Естония и Литва. Руският ботуш ги е мачкал, почти са изчезнали от лицето на земята.

Още викат душите на скъпите им умрели за справедливо отмъщение

Украинците също знаят защо. Още от времето на сталинския Голодомор.

Ракетите на Кремъл вчера поразиха в Киев болнична сграда, специализирана за хемодиализа на деца с тежки патологии. Да разрушиш с крилата ракета "Кинжал" интензивното, хирургическото и онкологичното отделения няма как да е проява на чест и патриотичен дълг от страна на мобилизираните от Путин двадесетгодишни войничета. По-гадното е, че утре ще ги опишат в книга или филм. Американците още не могат да забравят "Апокалипсис сега“на Франсис Форд Копола. Ако помните, там един изперкал командир, луд по Вагнер, сърфинга и напалма нареди избиването на виетнамски жени и деца под звуците на Валкирия.

Изродщината на Владимир Владимирович стигна дотам, че десетките руски ракети удариха болничния корпус, където децата получават диализа! Една жена с прорезни рани по цялото тяло и с двумесечно бебе, преживяла ракетния обстрел на детската болница "Охматдит“, разказва пред Ройтерс: "Беше страшно. Не можех да дишам, опитвах се да го покрия (бебето). Опитах се да го покрия с дрехи, за да може да диша“. На видеа се вижда как прозорците на болницата са изпочупени, панелите на фасадата – откъснати, родители, носещи бебета на ръце, крещят от ужас, бягат по улицата.

Войната е онази преизподня, в която пропадат за вечни мъки най-красивите ценности, между които е любовта към детето.

Ако искате да погубите света, най-напред го накарайте да приема като новинарско всекидневие цифрите на осакатените детски телца, включително смъртта на пеленачета. През последните 3 години войната на Владимир Путин разсипа нормалното мислене и етика на майките от Москва и Петербург. Разкъсаните детски тела и мъртвите момченца и момиченца не са техен проблем. 

Руската пропаганда плаща пребогато на български медии. Те цитират усърдно гледните точки на Лавров или Песков. Любовно слагат за хедлайн снимка на Владимир Путин, Путин, държателят на световете. Цитират говорителката Захарова, все едно е Цицерон. За вчерашната трагедия се позовават на ТАСС: "Не, не са наши ракети.“Разрушенията били причинени от падането на украинска ракета за противовъздушна отбрана! Броят на загиналите и ранените е пренебрежим, стига сте надували балони!

Азбучните правила в учебниците по пропаганда гласят: отричай, отричай, отричай. На черното казвай бяло. Деморализирай тълпите. Още веднъж. И пак.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.