close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Искат оставката на Савина Петкова: "Жалко за "Браво,Пловдив"
©
12:50 / 11.09.2024
832
Сдружение "Браво, Пловдив" поиска оставката на заместник-кмета по транспорт Савина Петкова. Те били подведени и недоволни от работата на Петкова, снеха доверието от нея и обявиха, че тя повече не е част от тяхната организация.

"Има съмнение за нерегламентирани връзки между превозвачите и Савина Петкова. По-конкретно пазене на фирма "Хеброс Бус" по незнайни за нас причини. 

От днес нататък ние не носим отговорност за действията й, отговорност носи кмета на община Пловдив Костадин Димитров", това заяви председателят на организацията Веселин Костов. 

"Много е тъжно. Не им прави чест, а са млади хора" каза за Plovdiv24.bg заместник-кметът на Пловдив Савина Петкова в първи коментар за поисканата  оставка от групата на "Браво, Пловдив". Самата Петкова е сред учредителите на сдружението, беше заместник-председател на Общинския съвет, предложена от групата съветници на "Браво, Пловдив", преди да приеме предложението да стане  заместник-кмет.

"Най-обидното и това, което ме изненада, са твърденията за съмнения за корупция. Аз съм вече 24 години в публичното пространство. С никого не съм в отношения. Г-н Дошков никой не може да го спаси. Аз не спасявам г-н Дошков. Спасявам пловдивския градски транспорт, който има своите проблеми, но пред него стоят и много задачи. За мен твърденията на "Браво, Пловдив" са обидни и безпочвени. В крайна сметка има компетентни органи, ако смятат, че съмненията им са основателни, могат да се обърнат към тях", заяви Петкова.

Заместник-кметът уточни, че всички кадрови решения са на "Браво, Пловдив". "Не съм предложила нито един човек за някой пост. Освободеният шеф на "Паркиране и репатриране" е недобро кадрово решение на "Браво, Пловдив". Използвам случая да пожелая успех на новия директор на ОП "Паркиране и репатриране", защото предприятието има много повече задачи от това да бъде златната кокошка за община Пловдив. Специални благодарности и на екипа на ОП "Организация и контрол на транспорта" - те са страхотни хора, професионалисти, научих много от тях", каза още Петкова.

"Да не го превръщаме в семейна свада, но съветниците от "Браво, Пловдив" не са проявили никакъв интерес към ресора "Транспорт". Като съветници те имат право на законодателни инициативи. Защо не са изработили и предложили някоя наредба?" , пита риторично Савина Петкова.

"Тъгувам за тези млади хора. До тях има немного светли хора, които им натискат копчето. Жалко, защото "Браво, Пловдив" започна с голям ентусиазъм да работи за града и хората. Тази енергия спихна",каза  тя и цитира крилатата фраза на Радой Ралин: "Когато си отидат отвратените, остават отвратителните".

Кметът Костадин Димитров ще решава дали Савина Петкова да остане на поста си.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.