close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Червена драма - може ли Нинова да е депутат
©
17:02 / 11.08.2024
841
Засега лявото се обединява и около 15 формации сме заедно. Надявам се до изборите да станем повече от 20. Това заяви и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров. Той определи като открита форма на саботаж поведението на Корнелия Нинова и част на хората около нея, но уточни, че на Националния съвет на партията не е говорено за изключване на членове.

"Говори са за мерки за партийно въздействие, отнасящи се до откритата форма на саботаж от страна на Нинова и хората около нея, каза още той. Според него Корнелия Нинова не може да бъде кандидат за депутат заради уставните ограничения, които самата Нинова наложи. 

"Нинова може да бъде депутат. Превратаджиите четат устава като дяволът евангелието“, написа в пост в социалните мрежи народният представител от "БСП за България“ и член на Националния съвет Иван Ченчев като цитира устава на социалистическата партия.

"Ето я истината! Точка по въпроса.

Чл. 41 (5) от Устава на БСП: "Кандидати за народни представители не могат да бъдат социалисти, които са били 12 години народни представители. Това ограничение НЕ се отнася за председателя на БСП."

Новото ръководство явно тълкува устава избирателно.

Нинова е депутат от 41-во НС, т.е от 2009 насам. До избора й за председател през 2016 минават 7 години. Следователно по устав, към момента има право на още 5 години като народен представител. Всякакви други тълкувания са противоуставни и подлежат на обжалване“, написа Ченчев.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.