close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Лицемери - хвалят закон, а мълчат за развратниците по манастири и черкви
©
16:07 / 09.08.2024
792
Лицемерие, подлост и коварство бликат от поведението на новия патриарх Даниил и Св. Синод. Поредно потвърждение за това е вчерашната позиция на Църквата за приетия преди дни закон от Народното събрание,  с който се забранява в учебните заведения пропаганда, популяризиране или подстрекаване към идеи и възгледи, свързани с нетрадиционна сексуална ориентация или определяне на пола по идентичност, различна от биологичната,пише Димитър Иванов за Фактор.

БПЦ първа се качи на амбразурата и адмирира законовата забрана за популяризиране на хомосексуалността в училищата и  благодари на НС, заявявайки, че за християнството съществува едно-единствено понятие за пол.

И цялото това лицемерие се лее след като от години е ясно, че Църквата се е превърнала в закрилник и пристан за гейове, педофили, извратеняци и обикновени развратници. Те  са окупирали манастири и църкви, обсебили са и самия Св. Синод.

Нима Даниил и митрополитите му са забравили скандалните клипове с Баба Гуси и Палома от Троянския манастир. Та те и до днес се въртят в интернет и са най-яркото свидетелство за покварата, обхванала черното духовенство. А как да забравим педофилския скандал в Духовната семинария в София. Събрани бяха неоспорими доказателства и дадени с нотариална заверка свидетелства за блудствени действия с младите семинаристи. Но следствието остана в небитието, Църквата се прави на ни чула, ни видяла. А главният герой стана игумен на два манастира и дори го включват в листата на достоизбираемите

По-страшното е, че всичките му чада водят хомосексуален живот, твърдят духовници. Заради тези гаври през последните години рязко е спаднал броят на желаещите младежи да се отдадат на вярата и Църквата, и да се образоват в Семинарията. Синодът образува разследване и за извращенията в Семинария и в Троянския манастир, но бяха потулени и забравени. Уязвим е и самият  патриарх Даниил – който е и софийски митрополит. Вторият му викарий от години живее в семейна идилия с млад турски гражданин, говорят в църковните среди.

Последния скандал с духовници извратеняци се случи съвсем наскоро. В началото на този май имаше пробив в руския Телеграм, в който се оказа, че профили имат много наши висши духовници. Тогава бяха хакнати профилите на някои от тях и изтекоха позорни снимки – как владика и монах си показват и разменят прелестите.

Най-висшият клир на БПЦ също не е пощаден от разврата. Говори се че поне 9 от 14-те митрополитите  са гейове, или са и на двата бряга, другите пък са нескрити развратници -  имат незаконни жени, деца, които се водят на техни роднини.

Преди седмица руският патриарх Кирил изгони от Църквата предишния си заместник Иларион Алфеев именно за разврат и хомосексуализъм. Даниил е верен поклонник на Руската църква и политиките на Кремъл, но явно развратът в българските  манастири и църкви не го притеснява и ще го търпи, така както предшественикът му Неофит ги търпеше и се възползваше от тях. Така обаче със сигурност духовното здраве в българското общество няма да процъфти, а доверието към църковниците ще продължи да бъде на нивото на критичния минимум.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.