close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Каназирева ще проверява управлението на Борисов
©
16:03 / 16.04.2021
460
Новият парламент създаде комисия, която да проверява управлението на страната в последните 10 години. Първоначалното предложение, внесено от Мая Манолова, бе да се прави ревизия само на последните четири години, т.е. на третия кабинет на Бойко Борисов. По предложение на ГЕРБ и с подкрепата на БСП и ДПС обаче бе прието проверката да е за последните десет години, т.е. на кабинетите на ГЕРБ и на Пламен Орешарски. Не бе обявено дали ще се проверяват и действията на служебните кабинети.

Става въпрос за комисия, която ще работи поне три месеца за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие.

За председател на комисията бе избрана Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!", а в комисията влязоха Дани Каназирева, Маноил Манев и Тома Биков от ГЕРБ-СДС, Георги Георгиев, Иван Хиновски и Пламен Абровски от "Има такъв народ", Румен Гечев, Явор Божанков и Пламен Милев от БСП, Йордан Цонев, Сергей Кичуков и Адлен Шефкед от ДПС, Иван Димитров, Борислав Сандов и Калоян Янков от "Демократична България" и Драгомир Ошавков и Андрей Вълчев от "Изправи се! Мутри вън!".

Според проекта на решението проверка ще се прави в Българската банка за развитие, Националната агенция за приходите, Националния осигурителен институт, здравната каса, Сребърния фонд, "Автомагистрали" ЕАД, държавния ВиК холдинг и Държавната петролна компания, Българския енергиен холдинг, "АЕЦ Козлодуй", Националната електрическа компания, Електроенергийния системен оператор, тецовете "Марица", "Булгаргаз" ЕАД, "Булгартрансгаз", търговските аташета, Фонда за пътна безопасност към МВР и др. ).

В пленарната зала в списъка на проверка бяха предложени още "Напоителни системи", държавните горски и ловни стопанства, "Топлофикация-София", "Терем", НКЖИ, БДЖ, Агенцията по храните и др., като се прие, че към него ще се включват и предложения, направени в комисията.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.