close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Започна операция "Спасяване на кожите", откупът е главата на Путин
©
15:48 / 16.08.2024
884
Храбростта на украинската армия по време на  настъплението в Курска област, дръзкото му планиране от генералите и смелото изпълнение от офицерите и сержантите на терен не будят никакво съмнение. Операцията е успешна от стратегическа, оперативна и тактическа гледна точка. Русия беше поставена в меко казано неудобна ситуация. Още веднъж бе

развенчан митът 

за нейната непобедимост и мощ. Съюзниците на Украйна я подкрепиха в  действията й.  Хиляди руски войници попаднаха в плен. На руските генерали се наложи да изтеглят войски от участъците на фронта, където имаха известно оперативно предимство и така дадоха глътка въздух на УВС там. Моралният дух в украинската армия и общество укрепна. Украинците повярваха, че победата е възможна. Повярваха и съюзниците й. На фона на всичко това обаче възниква един въпрос: 

"Къде спаха руснаците?"

Наистина ли са толкова тъпи, че проспаха струпването на няколко бригади на един участък от 20 км. ширина и 10 на км. дълбочина на украинска територия. Къде изчезна руското разузнаване, което несъмнено има информатори сред УВС? Къде бяха сателитите, самолетите за въздушно разузнаване, дроновете, които пропуснаха това огромно движение и струпване на хора и техника? Ами местното население, сред което се знае, че има вербувани информатои на руското разузнаване и служби, които предават сведения за това, което се случва по границата? Дали наистина руските служби не са знаели какво се готви и защо не са реагирали?

Тук следва да отбележим, че 10 дни преди началото на операцията в американски медии излезе информация, че руското държавно ръководство се е свързало с министъра на отбраната Остин и го е предупредило, че украинците готвят атака на руска територия с използване на американско оръжие. Има всички основания да се заключи, че американците са предали това предупреждение на президента Зеленски и операцията е била временно отложена.

И така. Защо руското военно командване не предприе нищо, за да попречи на украинските планове и защо 10 дни след началото на операцията не виждаме реални опити украинските войски да бъдат изтласкани от руска територия? За да си отговорим на този въпрос, трябва да зададем още един:

Кой днес в Русия има полза от това Путин да изглежда смешен и слаб?

Отговора е ВСИЧКИ, освен най-близкото му обкръжение, което ще отиде с него на скамейката на подсъдимите в Хага. На всички нормално мислещи хора в Русия вече е ясно, че тази война не може да бъде спечелена. От нея загубиха всички. Олигархията загуби печалбите си, къщите на запад, яхтите си, спестяванията в западни банки. Военните губят живота и сигурността си. Когато губиш Войната в Украйна във всеки момент може да паднеш от висок етаж, да получиш инфаркт или да бъдеш арестуван и изпратен в Сибир. 

Не е различна съдбата и на ръководителите на служби, на хората ръководещи Военно промишления комплекс, икономиката, финансите… За всички тях 

смъртта на диктатора би била спасение

При последната изява на Путин ясно личеше неговата нервност и ярост, когато губернатора на Курска област започна да докладва за завзетите от УВС територии и населени места. Излязоха сведения за блокади на пътищата около Москва. Едва ли това е заради УВС. Хората на Путин в Кремъл имат вътрешни врагове. Няма съмнение, че службите са имали информация за готвенето от Украйна настъпление и тази информация не е предоставена на Путин,  поне не в целия й обем. Ако опитите украинските войски да бъдат изтласкани от територията на  Русия са все така "нерешителни", това е ясен знак, че там 

започва пълзящ преврат

Целта е на обществото да се покаже, че Путин е неспособен да управлява, да се демитологизира образът му, и да се подготви неговата политическа, а след това и физическа смърт. В Русия започва операция "спасяване на кожите".

Откупът е главата на Путин.

Полк. Диман Георгиев
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.